tiistai 2. helmikuuta 2010

Eskimon takki

Arvatkaa mitä! Kirpeä pakkanen ulkona on hellittänyt ja äsken kioskilla ja kaupassa käydessä aurinko paistoi, ehkä ihan vähäsen lämmitti myös poskia ja linnut lauloivat pensaissa! Toivoa kevään saapumisesta on ehkä sittenkin! Oon kuitenkin kyyninen ja varma, että pakkasista saadaan kärsiä vielä monet kerrat, mutta arvatkaapas, kuka ei aio enää palella tänä talvena!? No minä!

Hain tänään Elloksen paketin kotiin, johan paketin saapumista ehdinkin odotella melkein pari viikkoa. Oon tottunut pettymään usein netistä tilattuihin vaatteisiin, kenkiin ja asusteisiin, joten yllätys, ilo ja onni on suuri, kun paketin uumenista paljastui mielikuviani ja odotuksiani paremmin vastaava eskimotakki kuin olin uskaltanut odottaakaan! Ja kerrankin Elloksen 34 ei pyöri päällä.
Oon etsinyt koko talven vaatekaupoista pepun puoliväliin yltävää, malliltaan kapeaa ja vartalonmyötäistä, hupulla varustettua toppatakkia, jossa on muhkea karvareunus. Irrotettava huppu on plussaa, vaikka paukkupakkasilla olenkin hyvin onnellinen paksusta hupusta. Metallinen vetoketju ja hupun nöyrit, joissa roikkuu metalliset kiristyssysteemit, ovat myös tosi mieluinen takkiin persoonallisuutta tuova lisä. Vyötäröllä takin sisäpuolella kulkee kiristysnyöri, jolla paksuunkin eskimotakkiin saa taiottua naisellisempaa muotoa. Vaikka tykkään kyllä hurjasti ihan suoranakin takista. Elloksen kuvauksen mukaan takin kankaan pitäisi myös olla tuulenpitävä ja vettähylkivä.

Elloksen kuva takista ei muuten vakuuttanut mua juurikaan ja ehkä siksi en uskaltanut toivoa ja odottaa takilta oikeastaan mitään. Onneksi uskalsin kuitenkin ottaa riskin, sillä oon niin onneni kukkuloilla nyt takin vuoksi. Lompakkoa takki rokotti -30% alennuksen jälkeen kolmisenkymppiä eli ei paha. Kivointa oli myös se, että Ellos tarjosi viikolla, jolloin takin tilasin, ilmaiset toimituskulut.


Mitä te tykkäätte näistä karvareunuksista eskimotakeista? Mulle oikeastaan on aikaisemmin tullut niistä mieleen lähinnä möhköfantti, mutta tämän talven aikana oon ihastunut yllättäen muhkumpiinkin takkeihin, kunhan ne ovat kauniisti leikattuja ja istuvat muhkeudestaan huolimatta hyvin päälle. Oon onnellinen, että pitkän etsinnän jälkeen olen löytänyt omani.

Niin ja selvennykseksi vielä, että tämä takkihan on siis tilattu uutena. Kaikki aiemmat tähän asti blogissa esitellyt vaatteet, kengät ja asusteet ovat second handina hankittua. Mitä mieltä te lukijat olette siitä, että sisällyttäisin blogiin second hand -löytöjen lisäksi myös jotain uutena ostettuja juttuja, jos ne ovat erityisen hienoja tai olen itse hullaantunut niihin? Mistä te haluatte lukea tässä blogissa?

4 kommenttia:

Little M kirjoitti...

Toihan on ihana! Mä tykkään. Tollasta etsiskelin itsekin aluksi enenn kuin löysin kirpparilta se omani, hiukan enempi parkamallisen. Tässä on ihana väri ja ihana kaulus ja sopiva pituus! Haluttaisi ehkä itsellekin tilata mutta toisaalta mulla on jo se kirppariversio joten en ehkä taida...

Janita kirjoitti...

Little M, kiitos! Itsekin rakastuin vielä lujemmin takkiin paketin avattuani. Se sun parka-mallinen takkikin on muuten kiva, se lyhennys oli onnistunut. :)
Mäkin oon ihastunut tohon väriin ihan yllättäen. Pohdin aluksi mustaa takkia, mutta sitten repäisin ja ajattelin, että vaihteeksi jotain muuta. Toi armynvihreä on myös jotenkin lempeämpi väri näin vaaleelle tytölle kuin minä.

wikke kirjoitti...

Ihana eskimotakki, ja varmasti lämmin! Vaikka olen todella innoissani kaikista kirppilöydöistä ja tuunauksista, niin on kiva lukea myös uusien vaatteiden esittelypostauksia, jos niissä on jotain erityistä :) Sitä perusteeppareiden esittelyideaa en ymmärrä (mulla itseasiassa taitaa olla yks sellainen, mut siinä oli kyllä muukin pointti kuin niiden vaatteiden esittely, ne ei ollu ees uusia ;) mutta voi löytöjä tehdä muualtakin kuin kirpputoreilta :)

Sekavaa, mutta toivottavasti ymmärsit :D

Janita kirjoitti...

Wikke, ymmärsin hyvin. Perusteeppareiden ja toppien esittelyä ei ole mustakaan mitenkään kovin mielenkiintoista lukea. Ja toi takki on ihan hullun lämmin, en kyllä varmasti palele se päällä.

 
>