sunnuntai 23. toukokuuta 2010

"No siin on helmassa sellasia, öö... hörselöitä!"

Ihanasta pikkusiskostani tulee tänä keväänä ylioppilas! Tiedossa on siis juhlat lakkiaislauantaina. Havahduin kuukausi takaperin siihen, että mulla on tasan kaksi juhlamekkoa: oma pitsinen ylioppilasmekkoni ja silkkimekko. Omaa ylioppilasmekkoa en siskon juhliin tahdo pukea, se on kuitenkin ollut parissa kesäjuhlissa mulla päällä omien ylioppilasjuhlien jälkeen. Silkkimekko taas on pesun tarpeessa ja koska loppukesästä on häät, joihin olen sen aikonut laittaa, ajattelin pelata varman päälle ja selvitä yhdellä pesulakerralla ja olla laittamatta silkkimekkoa siskon juhliin. Olisin kuitenkin onnistunut sotkemaan sen siskon juhlissa...

Millään trikoorätilläkään en siskon juhliin tahdo lähteä. Ne ovat sentäs siskon ylioppilasjuhlat! Edessä oli siis loputtomalta tuntunut juhlamekon metsästys.Törmäsin kai ekaa kertaa Hulluilla Päivillä tuohon Tiger of Swedenin mustaan mekkoon. Se lumosi mut yksinkertaisella yläosalla ja näyttävällä helmalla. Hintalappu sen sijaan puistatti. 180 euroa yhdestä mekosta on epäsäännöllisillä opiskelijan tuloilla vähän liian paljon. H&M:ltä sen sijaan löytyi oikein kiva opiskelijan budjettiversio (30€) hörselömekosta.

Bongasin muuten mekon Itäkeskuksen H&M:ssä jo toissa viikolla. Pienin koko mekosta siellä oli 36, joka oli muuten sopiva, mutta rinnanympärys oli pari senttiä turhan iso, niin että kangas jäi rumasti lörpöttämään kainaloiden alla. Matkasin metrolla keskustaan ja kaikki kaupungin H&M:t läpijuostuani jouduin palaamaan kotiin tyhjin käsin. Pienin koko keskustan liikkeissäkin oli 36. Käväisin samana iltana vielä Jumbossa kysäisemässä mekkoa. Myyjän oli varmasti mielenkiintoista kuunnella selostustani mekosta, jonka helmassa on jotain sellaisia pitkittäissuuntaisia hörselöitä... Selvisi, ettei koko mekkoa myydä Jumbon H&M:llä. Viime viikolla olin pikaisesti keskustassa käymässä ja päätin tsekata vielä varmuuden vuoksi H&M:n liikkeistä, löytyisikö mekkoa omassa koossa. Tsekkaus tuotti tulosta jo ekassa liikkeessä - tangolla roikkui yksi mekko koossa 34! Olipa joku palauttanut oman mekkonsa tai liikkeeseen tullut mekkoja lisää, olen kiitollinen, että juhlamekon metsästys päättyi näin onnellisesti.


Mustan mekon kuva Tiger of Swedenin sivuilta.

Ei kommentteja:

 
>