tiistai 10. marraskuuta 2009

Mesopotamian prinsessan korvakorut

Törmäsin toissa viikonloppuna eräisiin kovin kauniisiin korvakoruihin Valtterin kirpparilla. Olin varmasti jonkinlaisessa mielenhäiriössä, koska en korjannut niitä omakseni. Seuraavan viikon tuskailin tyhmyyttäni.

Lauantaina törmäsin onnekseni Valtterissa uudestaan siihen samaan mummoon, jonka pöydässä kauniit korvakorut olivat olleet. Sydämeni tykytys kiihtyi hetkeksi, kun katseeni etsi korujen seasta niitä yksiä tiettyjä. Bingo! Siinä ne edelleen olivat. Lunastin korvakorut omakseni 10 eurolla. Onhan se suhteellisen paljon kirpputorikorviksista, mutta toisaalta Gina Tricotin tusinakorvakorut maksavat melkein yhtä paljon.

Korvakorut on valmistettu alpakasta. Alpakka eli uushopea on metalliseos, joka koostuu kuparista, nikkelistä ja usein myös sinkistä. Sitä kutsutaan uushopeaksi, koska se näyttää hopealta. Sitä käytetään usein materiaalina ruokailuvälineissä ja koriste-esineissä. (Wikipedia)

En tiedä, kenties olen ainoa, mutta korvakorut luovat mulla voimakkaita mielleyhtymiä Lapponian Space Silver -kokoelman koruihin. Korvakoruni ovat melkein kuin Kilpi-korvisten pikkusisko. Näissä korviksissa on myös jotain mystistä ikuisuuden tuntua. Korvisten mallissa on jotain sellaista aikaa kestävää muotoilua, että voin mielessä nähdä jotain samankaltaista roikkuneen jo muinaisen Mesopotamian prinsessojen korvissa. Toisaalta ne sopivat myös mielikuvaan scifisoturittaresta.

9 kommenttia:

Sunshe kirjoitti...

Upea löytö vaikkakaan itse en osaa käyttä isoja ja raskaita riippukorviksia. Mulla on jäänyt harmittamaan eräs iso riipus, jota en raaskinut ostaa kirpparilta. Se muistutti hiukan Kalevalakorun isoja riipuksia mutta oli vieläkin muhkeampi, hopeinen. Hinta olisi ollut 8 euroa mutta jostain harmillisesta syystä aloin piheilemään.

Janita kirjoitti...

Sunshe, mulla kävi tuuri, kun piheilystäni huolimatta sain korvikset vielä omikseni. Ja joo, tuntuuhan noi tosi isoilta ja painavilta korvissa, kun on tottunut käyttämään nappikorviksia.

piitzi kirjoitti...

Upeat! Ei voi muuta sanoa, hieno löytö =)

Hepa-Neiti kirjoitti...

Ihanat korvikset!!!

Janita kirjoitti...

Piitzi ja Hepa-Neiti, kiitos kauniista kommenteista! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Mahtava blogi! Jäin heti koukkuun! Kiitos!

Janita kirjoitti...

Hei Anonyymi! Ihana kuulla, et tykkäät blogistani!

Hilja kirjoitti...

Tosi hineot korvikset! Tykkään itse myös tuollaisista.

Janita kirjoitti...

Kiitos paljon Hilja!

 
>