perjantai 8. tammikuuta 2010

Kukonaskeltakki

Niin kuin alkuviikosta mainitsinkin, käväisin tosiaan Hakaniemen Fidalla tiistaina tarkastamassa liikkeen sen hetkisen tarjonnan, kun alepäivätkin sattuivat sopivasti tälle viikolle. Olen pariin otteeseen tehnyt melko huikeita löytöjä juuri Hakaniemen Fidalta. Siksi se onkin mun lemppari-Fida. Liike on tarpeeksi pieni, että sen katsastaa tarpeen tullen nopeastikin. Silloin kun Hakaniemen Fida pari vuotta sitten avattiin, sitä markkinoitiin enemmän katumuotiin keskittyvänä Fidana muiden Fidojen rinnalla. Alkuun tarjonta ehkä olikin mielestäni parempaa kuin nykyisin. Tosin olenhan itsekin muuttunut ronkelimmaksi löytöjen suhteen, mutta siltikin Hakaniemen Fidan valikoima on mun mielestä nykyään aika yhteneväinen muiden liikkeiden valikoiman kanssa.

Tiistaiseltakaan reissulta ei mitään löytynyt, mutta tahdon esitellä teille nyt Marks&Spencerin villakangastakkini, jonka ostin Hakaniemen Fidalta avajaispäivänä. Se on 100% lampaan villaa ja ainoa villakangastakki, jolla olen pärjännyt myös näissä vähän turhan pitkään jatkuneissa -15 asteen pakkasissa. Kukonaskelkuosihan oli joitakin vuosia sitten pinnalla ja moni varmasti sai siitä silloin (tai jo aikaisemmin) yliannostuksen. Mun silmää kukonaskelkuosi on kuitenkin aina miellyttänyt, enkä ole vielä siihen kyllästynyt (tuskin koskaan kyllästynkään). Hihat ovat vajaamittaiset, ja rakastankin niitä juuri siksi. Ohuiden sormikkaiden päälle voi vetää rannekorut näkyviin eikä niitä tarvitse piilotella takin hihojen suojissa.

Takki maksoi avajaispäivänä muistaakseni 7 euroa. Toki hinnoissa saattoi olla silloin mukana avajaishuumaa, mutta kyllä Fidallakin saa nykyään pulittaa vähintään tuplahinnan takeista. Hintataso on mielestäni pikku hiljaa Fidallakin alkanut kipuamaan ylöspäin.


2 kommenttia:

Little M kirjoitti...

Tämä on sellainen klassinen jakku, sopii aina ja moneen tilanteeseen. Mä tykkään lyhyemmistä jakuista, vaikka pitkät ovat nyt ilmeisesti kovaa huutoa. Kuitenkin lyhyemmät sopii mulle paremmin. Tässä on kaunis pituus ja malli, ja tuo kuviokin on oikein klassisen kaunis.

Janita kirjoitti...

Little M, mäkin tykkään enemmän lyhyistä kuin pitkähköistä jakuista ja villakangastakeista. Kun on tällainen pätkä, niin tuntuu siltä, että pitkä takki syö entisestään sitä pituutta. En tunne oloani yhtään kotoisaksi pitkissä takeissa.

 
>