lauantai 3. lokakuuta 2009

Saappaat jotka yltävät yli polven

Aika on viime aikoina kulunut ihan älytöntä tahtia. Viikot vaihtuvat ja äkkiä tajuan, etten ole taaskaan kirjoittanut mitään viikkoon. Nyt mulla on kuitenkin jaettavana jotain sellaista, jota olen kauan kaivannut ja etsinyt ja joka saa sydämeni hyppimään onnesta.

Viime syksystä asti oon kirppiksiä kiertäessäni ollut erityisen valpas silmäilemään myös kirpparipöytien alla olevaa rojua siinä toivossa, että löytäisin jonkin pöydän alta unelmieni saappaat, jotka yltäisivät yli polven. Unelmieni saappaita on tullut vastaan hirveän harvakseltaan ja nekin harvat ovat aina olleet omaan koon 36 jalkaani auttamattomasti liian isoja. Pari viikkoa sitten liippasi jo aika läheltä, kun törmäsin vain koon liian suuriin saappaisiin. Vaan niin se koko 37 on kuitenkin liian iso ja pettyneenä laskin saappaat takaisin pöydälle. Nythän ylipolvensaappaita löytyy jo yhden jos toisenkin kenkäkaupan tarjonnasta, mutta kierrätetyssä ja second handissa on oma viehätyksensä. Siksipä jatkoin sinnikkäästi etsintöjäni enkä langennut houkutukseen hankkia omat unelmasaappaani niin paljon helpommalla, kävelemällä lähimpään kenkäkauppaan.

Unelmieni saappaat tulivat lopulta vastaan huuto.netissä, jonka saapastarjontaa olen kytännyt myös ahkerasti jo vuoden verran. Pelkäsin, että saappaiden hinta nousisi alhaisesta lähtöhinnasta huolimatta korkeuksiin. Kuka nyt ei haluaisi näitä Pertti Palmrothin upeuksia omakseen? Pelko osoittautui turhaksi, sillä olinkin ainut huutaja ja sain unelmieni ylipolvensaappaat omakseni vain 13,50 eurolla. Hyväkuntoisten, suomalaisten, menneiden vuosikymmenten kenkien arvo on oikeasti niin paljon suurempi, että melkein hävettää, millaisella pilkkahinnalla sain saappaat omakseni.Saappaiden varsi on mokkanahkaa. Kääntökaistaleen ja nilkan alapuolinen materiaali ovat nahkajäljitelmää. Nämä istuvat jalkaan niin hyvin, vaikka panikoinkin huudon voitettuani, että saappaat ovat superkapeaa mallia ja urheilijanpohkeeni eivät niihin mahdu! Turha pelko sekin, saappaat eivät purista eivätkä kiristä mistään kohtaan.

Arvatkaa vain, kuinka onnellinen ja iloinen olen nyt löydettyäni vihdoin täydelliset, unelmien ylipolvensaappaat!?

17 kommenttia:

Lovely kirjoitti...

Voi kun olen kade:D Kaikki löytää niin ihania saappaita kirppareilta, enkä minä ikinä!!

Sunshe kirjoitti...

Ohhoh, mikä löytö! Luulin jo, että huusit sieltä sellaiset kokomokkaiset ylipolven saappaat, joita itsekin havittelin mutta jotka menivät toiselle. Itse siis ostin kaupasta keinonahkaiset.

Juuri tänään sanoin ystävälleni, että tykkään Vagabondien lisäksi paljon jostakin syystä juuri Pertti Palmrothin saappaista. Niissä on jotain sellaista, joka vain viehättää. Nämäkin ovat todella kauniit ja ihanasti yhdistyy mokka ja nahka! Onnea löydöstä.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvä löytö, onnittelut! :) Löysin itse myös mokkaiset overkneet kirpparilta kesällä, mutta niissä on vähän liian löysä varsi. Niille pitäisi tehdä jotain. Netistä tilasin sitten sopivammat, joihin rakastuin täysillä. :)

Hepa-Neiti kirjoitti...

Onpas veikeät saappaat :)ja mihin hintaan!! mahtavaa!

Käyppäs piruuttas kattomassa mun huuto.net sivuilla, siellä myös pieniä kenkiä myynnissä käypään hintaan :) myyjätunnus on HebaH.

Janita kirjoitti...

Lovely, toivottavasti suakin onnistaa jokin päivä kirppissaappaiden kanssa. En mäkään ole löytänyt juurikaan sopivia saappaita kirppikseltä ja nämähän tosiaan olivat huuto.netistä, vaikka onhan sekin kai tavallaan kirpputori, kun käytettyä tavaraa on myynnissä.

Sunshe, ne sun tekonahkaiset ylipolvensaappaat ovat upeat myöskin. Olisinkin varmaan kärsimyksissäni suunnannut Sokokselle, jos nämä saappaat eivät olisi sopineet jalkaan. Mua myöskin viehättää Pertti Palmrothin kengät. Löysin vuosi sitten Palmrothin makeet jokasään saappaat kirpulta, olivat tehokäytössä koko viime talven. Ja Tuhlauksellahan on myöskin tosi upeet Palmrothin ylipolvensaappaat.

Cessa, oi sullahan on sitten unelmasaappaita ihan kaksin kappalein. Maksaisikohan ihan maltaita kiikuttaa niitä varresta liian löysiä suutarille, jos hän niille osaisi jotain tehdä..?!

Hepa-Neiti, kiitti kommentistasi. Käyn kurkkaamassa sun huutotuotteet.

NooranElämää kirjoitti...

Ihan mielettömän hieno löytö ja todella edullisesti! Ehkä upeimmat ylipolvensaappaat, jotka on nyt tullut vastaan. :)

Janita kirjoitti...

Oi, kiitos kovasti kehuistasi, Noora! Kyllä mä olen monilla muillakin nähnyt upeita ylipolvensaappaita!

Salla kirjoitti...

Oho, on kyllä hienoimmat ylipolvensaappaat, mitä oon nähnyt! :O

Janita kirjoitti...

Oi, kiitos paljon Salla! Itse haaveilin tosi pitkään samanlaisista Palmrothin ylipolvensaappaista, jollaiset Tuhlauksella on. Näiden löydyttyä oon voinut päästä siitä kateudestani. ;)

dolce kirjoitti...

Oi mitkä kaunottaret!!!

Janita kirjoitti...

Kiitti Dolce, oon niin samaa mieltä. :)

Laura kirjoitti...

En tiedä onko tää blogi hyväks mun mielenterveydelle kun tuun älyttömän kateelliseks näistä sun löydöistä, mutta lisäsinpä nyt kuitenkin suosikkeihin!

Janita kirjoitti...

Laura, kiva kuulla, että tykkäät blogista! Yritä pysyä järjissäsi. ;)

RagDoll kirjoitti...

Istuvien saappaiden löytäminen on niin vaikeaa! Kävi hyvä onni, ja vielä noin halvalla. ;)

Janita kirjoitti...

RagDoll, niinpä! Nää saappaat on kyl löytöjen löytö omasta mielestäni!

nia kirjoitti...

ooohh mun henki salpautuu!

Janita kirjoitti...

Nia, munkin henki salpautui silloin, kun ekaa kertaa sovitin kenkiä jalkaani. Pelkäsin niin, että ne ovatkin jalassa huonot ja epäsopivat ja joudun luopumaan kaunokaisista. Onneksi se osoittautui turhaksi peloksi.

 
>