maanantai 5. lokakuuta 2009

Sydämen tykytyksiä

Eilinen syysmyrsky, kolea sää ja koko päivän jatkunut kova vesisade oli omassa syksyssäni taitekohta. Pakkasin viimeisetkin pikkukengät kenkälaatikoihin ja kaapin perälle odottamaan ensi kevättä ja kuivia asvalttikatuja. Samalla loputkin nilkkurit ja saappaat pääsivät eteisen yläkaapeista taas esille. Tai melkein kaikki. Tänä aamuna kesken aamupuuron tajusin, että yksi nilkkuripari jäi johonkin kaappien kätköihin piilosille. Aamupuuro jäi väistämättä kakkoseksi pöydälle jäähtymään. Pengoin eteisen yläkaapit uudelleen. Pengoin koko räjähtäneen varastona toimivan vaatehuoneen läpikotaisin. Pengoin omat ja poikaystävän vaatekaapit. Ei missään merkkiäkään rakkaista nahkanilkkureista. Tiesin, että jossain asunnon kätköissä kenkien oli pakko olla, mutta sydämeni tykytti silti kiukkuisesti ja peloissaan. No, loppu hyvin, kaikki hyvin. Nilkkurit löytyivät lopulta vaatekaappien päältä, seinään kiinni työnnetystä laatikosta, jonka havaitsin vasta sängyn päällä seistessäni.Heräsin muuten tänä aamuna Ellen lehtimyyjän puhelinsoittoon. Olen kuulemma ollut erityisen hyvä asiakas Ellelle ja he tahtoisivat tehdä mulle erityistarjouksen. Huvittavaa, sillä en ole elämäni kuuna päivänä tilannut Elle-lehteä. Sanoin jo tässä vaiheessa, että kiitos, mutta en ole tilaamassa nyt mitään. Lehtimyyjä oli siihen ihan okei, okei, ei tarvitse. Ja seuraavassa hetkessä sitten myymässä lehteä mulle sillä erityistarjouksellaan. Olin vähän kiukkuinen, mutta lähinnä huvittunut.

Tänäänkin taivas on pilvessä ja asunnon ainoaan kirppislöytöjen otolliseen kuvauspaikkaan paistaa aurinko vasta iltapäivällä ja näin aamupäivällä sinne ei millään riitä valoa tarpeeksi. Löytöjen kuvaaminen jää siis tältä päivältä, mutta ehkä huomisaamuna paistaisi aurinko?

4 kommenttia:

Slasher- kirjoitti...

Onneksi nilkkurisi ei olleet hävinneet, on nimittäin sen verran hienot! Lehtimyyjät ja muutkin puhelinmyyjät on aina yhtä sitkeitä :)

Tuntuu ettei niille kelpaa "ei" vastaukseksi. Ja suunvuoroa ei meinaa saada millään ennenkuin myyjä on lopettanu pakollisen esittelypuheenvuoronsa.

Toivotaan, että aurinko jatkaa paisteluaan!

Kookas.fi: Uutiset kootusti.

Janita kirjoitti...

Slasher, hetken ehti käydä jo mielessä pelko, jos joku on épähuomiossa nakannut kengät jonkun muovipussin sisällä roskikseen, vaikka en kyllä yleensä yhtään parempia/kivempia kenkiä missään muovipusseissa kyllä säilyttele.

Sunshe kirjoitti...

Hassu kyllä tuo lehtimyyjä, vai että hyvä asiakas ilman tilausta? Kaikkea ne keksiikin! MInullekin soitettiin puhelimen liittymän vaihdosta mutta kysely loppui lyhyeen kun selvisi etten ole yli 18-vuotias (tätä kyllä) liittymän omistaja (tätä en).

Ihanat nilkkurit! Onko kirpparilöytö?

Janita kirjoitti...

Sunshe, nämä nilkkurit on ihan kaupasta ostetut. Löysin ne vuosi sitten kesäaleista aika muhkealla alennuksella varustettuna ja nahkakengiksi niiden hinta oli alen jälkeen lähinnä naurettavan pieni.

 
>